07737256402
info@arghavan-tc.com

درباره عسلویه

جنگل های حرا:

 

 

جنگل های حرا با ۲۲ هزار کیلومتر وسعت، در سواحل خلیج فارس و دریای عمان قرار گرفته اند. این جنگل ها یکی از پدیده های کمیاب طبیعی در دنیا به شمار می آیند و تحت حفاظت قرار دارند. ۲۴۰۰ هکتار از این جنگل ها در سواحل شمالی و غربی ۶۰ کیلومتری جزیره قشم واقع شده اند. درختان این جنگل ها در تمام طول سال سبز هستند و طولشان به ۳ تا ۶ متر می رسد. ویژگی جالب این درختان این است که در طی میلیون ها سال، سازگاری خوبی با آب شور پیدا کرده اند، به طوری که از آب شور تغذیه می کنند و با دفع نمک آن، آب را به طور طبیعی شیرین می کنند.

 

جنگل های حرا به دلیل شرایط مناسب ، زیستگاهی امن برای پرندگان مهاجر از مناطق گرمسیری هستند. پرندگانی مثل حواصیل بزرگ، اگرت بزرگ، اگرت ساحلی، حواصیل هندی، کفچه نوک تیز، سلیم خاکستری، گیلانشاه و کاکائی. همچنین این جنگل ها زیستگاه بسیار خوبی برای ماهیان، نرم تنان و سخت پوستان هستند.

 

سطح آب این جنگل در حالت عادی در حدود ۱ و نیم متر است. اما در زمان مد دریا، درختان این جنگل به زیر آب می روند و هجوم ماهی ها در حالت مد، آن را به محلی مناسب برای ماهیگیری تبدیل می کند. حالت جزر و مد در این جنگل ها هر ۶ ساعت یکبار اتفاق می افتد. جالب آنکه در حالت جزر، به نظر می آید که این درختان در زمینی خشک رشد کرده اند.

 

علاوه بر قایق سواری و لذت بردن از مناظر بی نظیر این جنگل ها، در زمستان ها می توانید شاهد تعداد زیادی از پرندگان مهاجر باشید که به این منطقه کوچ می کنند. به همین دلیل این جنگل ها علاوه بر اهمیت طبیعی، برای محافظت از گونه های جانوری آن تحت حفاظت قرار دارند. در ایران این جنگل ها با عنوان های منطقه حفاظت شده ملی، ذخیره گاه زیست کره و تالاب بین المللی به ثبت رسیده اند. این جنگل ها همچنین با عنوان ذخیره گاه زیست کره در یونسکو به ثبت رسیده اند.

 

 

بندر تبن:

 

 

بندر تبن یکی از نام آورترین بنادر تاریخی است که علاوه بر جایگاه ویژه در امر صیادی در زمینه تجارت غرب هرمزگان نیز مورد استفاده قرار می گرفته و با کشورهای حاشیه خلیج فارس داد و ستد دیرینه دارد.

 

تبن، بندر کوچکی است که به دلیل وجود روستایی تاریخی به این نام شهره دارد و مردمش به واسطه فاصله حداقلی ۲۰۰ متری از دریا به شغل صیادی و ماهیگیری فعالیت دارند از این رو می توان دریا و شرجی را مهم ترین منبع ارتزاق ساکنان منطقه دانست.

 

تِبن در لغت به کاه معنی می شود و مردم آن در گذشته ازاین بندر کوچک به دُبی کاه صادر می کردند و در مقابل از آنجا اقلام مصرفی خود راتهیه می کردند.

 

سواحل زیبا مرجانی و ماسه ای بکر بندر تبن یکی از مهم ترین ظرفیت های گردشگری غرب هرمزگان به شمار می رود که با وجود ضعف زیرساخت های توریستی همه سال مسافران بسیاری را از اقصی نقاط کشور به سمت خود می کشاند اما کاستی های موجود باعث شده تا این بندرتاریخی مغفول بماند و به نحوه احسن مورد استقبال واقع نشود.

 

ساحل تبن در بخش های صخره ای و باریکه های شنی نمودار است که چشم انداز خارق العاد و زیبایی را بوجود آورده است همچنین این مکان محل پهلوگرفتن قایق های کوچک ماهیگیری است.

 

تلاش صیادان در محیط بکر و چشم انداز طبیعی تبن به جذابیت و زیبایی این روستا افزوده است همچنین به دلیل حفظ اکوسیستم دریا می توان در منطقه گونه های مختلف دریایی نظیر مرجان ها، ماهی های زینتی و لاک پشت های سبز را در ساحل بندر مشاهده کرد.

 

 

بندر سیراف:

 

 

بندر سیراف یا نام قدیمی آن سیراب که در بعضی منابع صیراف هم آمده و بندر طاهری هم به آن می گویند بندر و شهری با قدمت و دیرینه و پیشینه طولانی از شهرهای باستانی ایران زیبای ماست که در مرکز شهرستان کنگان از شهرستان های استان بوشهر قرار دارد. جدا از موقعیت ویژه و استراتژیکی این بندر و نقش آن در مبادلات اقتصادی در گذشته، سیراف از دیدنی ترین بنادر کشورمان است که تاریخ کهن آن مورد توجه محققان و تاریخ دانان است و نیز این منطقه از نظر باستان شناسان یکی از مناطق حائز اهمیت و قابل مطالعه و بررسی است. در ایرانگردی امروز با الی گشت سفری به این بندر تاریخی و دیدنی کشورمان داریم.

 

این بندر در دوره ای رونق زیادی داشته و شهر باستانی سیراف از نظر معماری دارای سبک و سیاق خاص خودش است. این سبک معماری در بندر سیراف را در روستای ماسوله در شمال ایران می توان دید و از این نظر این دو مکان، معماری شبیه به هم دارند. بندر سیراف در گذشته جمعیتش حدود سیصدهزار تن بوده و چون تسامح و آزادی اعتقادی در این بندر که یک بندر بین المللی به حساب می آمده وجود داشته افراد با باورها و اعتقادات گوناگون در آن زندگی می کردند مثل زرتشتی، یهودی، مسیحی و دیگر باورها، و همچنین اقوام و نژادهای گوناگونی مثل یونانی ها، رومی ها و چینی ها در این بندر ساکن بودند. هنوز بازمانده های گورستانی در این بندر وجود دارد که متعلق به پیروان دیگر ادیان بوده و این موضوع نشان دهنده حضور این باورها و اقوام در آنجا است.

طراحی سایت و سئو توسط بهار آرام
Top